Святкуємо Ювілей!

Центр «Відродження» відзначив дві ювілейні дати: 25-ту річницю діяльності Закладу охорони здоров’я «Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю  «Відродження»

15-ту річницю діяльності комунальної установи «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Чернігівської обласної ради

25 червня  в центрі відбулися урочистості з нагоди 25-річчя створення Закладу охорони здоров’я «Реабілітаційний центр  «Відродження» та 15-річчя — Обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження». Усі ці роки Центр опікується дітьми та підлітками із порушеннями розвитку і проводить їх комплексну реабілітацію. Обидві установи щодня приймають на реабілітацію біля 200 дітей, ще 52 важкохворих перебувають на домашньому патронаті. В Центрі створені всі належні умови для повноцінної та різнобічної їх реабілітації.

Центр відомий і закордоном: тут лікувалися діти з Прибалтики, Македонії, Польщі та Іспанії. В основу лікувального процесу закладена модель "Тандем", схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Цей досвід позитивно оцінили фахівці міністерств України, які займаються проблемами дітей з інвалідністю, та експерти дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ.

Привітати Центр з ювілеєм завітали багато друзів: заступниця голови Чернігівської обласної державної адміністрації - Дума Олена Олексіївна; заступниця голови Чернігівської обласної ради - Лемеш Ніна Петрівна, заступник голови Чернігівської міської ради – Фесенко Сергій Іванович; директорка обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів - Лось Ірина Іванівна, директорка комунального некомерційного підприємства «Дитяча поліклініка №2» Чернігівської міської ради Овсієнко Людмила Володимирівна та інші.

До ювілею центру діти разом із педагогами і батьками підготували невеличку концертну програму. А запрошені представники влади вручили працівникам відзнаки за сумлінну багаторічну працю. Під час урочистостей було зазначено, що Центр був і залишається одним із лідерів серед реабілітаційних установ нашої країни. Послуги, що діти отримують, відповідають всім державним і міжнародним вимогам якості. У цьому заслуга керівництва, колективу висококваліфікованих фахівців, професіоналів високого рівня, які знаходяться в постійному пошуку поліпшення реабілітаційних послуг. В Центрі зосереджений значний професіональний потенціал, придбаний і збережений досвід. Тут зберігають партнерські відносини з багатьма центрами України та зарубіжжя, і зацікавлені в налагодженні подальших ділових контактів, будують дружні відносини на принципах партнерства та взаєморозуміння.

Заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Дума подякувала за щоденну надскладну працю працівникам центру та директору комунальної установи, який і заснував такий прогресивний центр комплексної допомоги, Василю Пасічнику.

— Ваш центр дає можливість дітям не просто адаптуватися та соціалізуватися у суспільстві, а відчути себе справді потрібними, реалізувати себе у житті. А ще це допомога виснаженим батькам, які знайшли в собі сили боротися з хворобою дитини, — зазначила Олена Дума. — Нехай любов і тепло, які відчувають діти, ніколи не покидають ваші серця і продовжують наповнювати ці стіни домашнім затишком.

Високо оцінивши якісний рівень надання комплексної  реабілітації заступниця голови ОДА передала Василю Пасічнику сертифікат на 15 тисяч гривень для потреб закладу, а маленьким вихованцям центру — солодощі.

До  привітань долучились заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш та заступник голови Чернігівської міської ради Сергій Фесенко. Вони тепло привітали колектив та батьків з ювілеєм і запевнили, що міська та обласна влада підтримувала і завжди буде підтримувати Центр у його благородній соціальній діяльності. Побажали дружньому колективу Центру не зупинятися на досягнутому і йти до нових здобутків, а самому закладу процвітання й довгих років існування, адже його діяльність дуже необхідна для родин, в яких виховуються особливі діти.

Історія центру починається зі створення громадської організації, до складу якої входили впливові люди Чернігова. І усі роки діяльності Центр відчував підтримку і допомогу з боку іноземних друзів-помічників і благодійників, обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, обласної та міської влади. Власні кошти неодноразово інвестували народні депутати і небайдужі люди з інших країн.  Вони допомагали створювати сучасні умови для реабілітації, постійно надавали фінансову допомогу. Левову частку коштів на розвиток Центру надавали благодійні організації Великої Британії, Бельгії, Сполучених штатів Америки.

Після результатів, які показувала організація протягом 10 років, на обласному рівні  було прийнято рішення про створення на її базі комунальної установи. Таким чином, недержавний центр «Відродження» отримав продовження у вигляді державного реабілітаційного центру обласного рівня.

Станом на сьогодні, у Центрі безперебійно працюють 12 відділень, у тому числі цілодобового перебування, де реалізується чимало сучасних реабілітаційних методик  та програм. Крім того, на базі центру з липня 2017 року функціонує блок паліативної допомоги.

 Постійно розширюється спектр напрямків реабілітації. Висококваліфіковані лікарі, логопеди, психологи, медпрацівники, педагоги, соціальні працівники  щодня приходять до цього унікального закладу, де діти не відчувають себе знедоленими, і роблять все, щоб покращити стан їхнього здоров’я, навчити новим соціальним навичкам, допомогти реалізувати свої здібності, повністю чи частково інтегруватися в суспільне життя і відчувати себе повноцінними громадянами своєї держави.

У ході відвідин Центру запрошені оглянули відділення центру та реабілітаційне обладнання.

Своїми старанням і працею співробітники Центру доводять, що дітей, яких не можна навчити, немає. Тут вони отримують  лікування, малюють, роблять м'які іграшки, танцюють і співають, вчаться соціально-побутовим навичкам (одягатися, готувати їжу, обслуговувати себе в побуті). Деякі потім йдуть у звичайні дитсадки та школи. Для батьків таких дітей це шлях до повноцінного майбутнього.

Yuvilei_Tsentru25 (2)
Yuvilei_Tsentru25 (3)
Yuvilei_Tsentru25 (4)
Yuvilei_Tsentru25 (5)
Yuvilei_Tsentru25 (6)
Yuvilei_Tsentru25 (7)
Yuvilei_Tsentru25 (8)
Yuvilei_Tsentru25 (9)
Yuvilei_Tsentru25 (10)
Yuvilei_Tsentru25 (11)
Yuvilei_Tsentru25 (13)
Yuvilei_Tsentru25 (1)

Про Центр

Цент Возрожденя

Мета діяльності Центру - здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на профілактику та коригування порушень розвитку дитини з інвалідністю, дитини, стан якої загрожує інвалідністю

Наша адреса

Україна, 14032

м. Чернігів

+38 0462 95 22 26

revival.centre@ukr.net

Режим роботи:

Центр працює щоденно

з 8.00 до 18.00

крім неділі

Всі фото на сайті опубліковані за згодою батьків.
Копіювання матеріалів без прямого посилання на сайт ЗАБОРОНЕНО

Copyright © 2018 Чернігівський реабілітаційний центр «Відродження»

Please publish modules in offcanvas position.